zoka

Podijelimo životne radosti

01.03.2005.

Koliko vas ima hrabrosti da iznese svoje ideje?

Evo interesantan tekst sa naslovom Osnovne osobine sveta / Elementary Concepts of Material World gdje autor Aleksandar Vukelja kaze:
OSNOVNE OSOBINE SVETA je ambiciozan projekat koji sam započeo pre skoro tačno 11 godina. Cilj dela je da se objasne osnovne zakonitosti materijalnog sveta oslanjanjem samo na preciznu i jasnu logiku.

Bas danas u jednoj od pauza sam procitao clanak Leaking Gravity May Explain Cosmic Puzzle to curenje/rasipanje gravitacione energije moze razrjesiti kosmicku zagonetku. Govoreci prostim rjecima dva tjela se privlace gravitacionom silom a ta sila se smanjuje sa kvadratom rastojanja. Sad na velikim kosmickim udaljenostima nesto ne stima, galaksije se raspadaju brze nego sto gravitacija bi ih trebala da drzi na okupu. Iznesene su razne teorije o crnoj energiji... kojoj niko nije dokazao postojanje a sad eto nova teorija da gravitaciona energija u stvari propada u neke druge dimenzije mimo ovih nama tri prostora i jednu vremensku.

Gore citirani autor je iznio svoje misljenje i ja pozdravljam naravno hrabrost i odlucnost. Ja licno sam zaljubljenik nauke, uzivam u tom istrazivackom procesu i citav zivot bih volio da radim samo istrazivacke projekte. Oblast astrofizike, kvantne mehanike, razne kao slavna teorija relativiteta su me interesovale i uvijek sam pokusavao da te prirodne zakone vodim i prenesem u druge sisteme kao sto su socijalni, psihologija, umjetnost... eto na prosloj sam temi pricao o energiji ktivacije sto je logicno i direktno primjenljivo i na ljutsko drustvo, politiku, socijalnu stvarnost.

Cime vi razdrmavate svoj mozak (0vako u 2 poslije pola noci)?

zoka
My favorite perfume: Guerlain Homme and other Ароматы I love.
SITES

Best Watches Ever

eXTReMe Tracker

2008

Maj
April
Mart
Februar
Januar

2007

<Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2006

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2005

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2004

Decembar
Novembar

KONTAKT
Mail

BROJA POSJETA
529126

Powered by Blogger.ba

Copyright 2004-2006 - Zoka. Sva prava pridrana.