zoka

Podijelimo životne radosti

03.03.2005.

Reklame pod zakon?

Sjecam se ove jeseni kad sam bio u Rusiji vidio sam koje silne debate su se vodile i konacno je zabranjeno reklamiranje pivaprije 23:00 na TV zbog problema medju omladinom jer su maloljetnici postajali pravi ovisnici o pivu.

Reklame mladi veseli ljudi piju pivo na javnom mjestu iz flase, statusne reklame kao recimo BMW Z3 polako prolazi kadrom pa neki mald tip/maneken i ekskluzivnom odjelu smjeska se pa onda boca i chasa piva i na kraju poruka "maka - svijetlo pivo sve ostalo je nebitno". Bilo je jos reklama ko recimo pivo za prave muskarce pa caki i otadjbinsko-nacionalnih poruka kao recimo "Gdje Rusija tu i maka"

Boca zhestokog alkoholnog pica i djevojka na Jambo plakatima sirom Sarajeva sa nekom porukom u stilu "novo lice buducih provoda". Odvratno jeftino, izlizano, ljigavo fuj!

Ovako odvratni pristupi pogotovu duhanske industrije, industrije alkohola, kozmetike, kafe a u posljednje vrijeme vidim i farmaceutska industrija tu je umjesala svoje prste su OPASNI!!!

Ja mislim umjesto da se smaramo u parlamentu diskusijama (ja to stvarno ne gledam cime se smaraju ali osjetim na vlastitoj kozi i bez toga) mogli bi se pozabaviti malo pametnijim stvarima.

03.03.2005.

Flickr.com

Neki dan kod Sarajevske trebe je okacila link gdje poziva raju da dodaju slike Sarajeva u galeriju
Ovdje mozete staviti svoje slike. Ja bih volila da stavite slike Sarajeva, ulica, kafica, ljudi...

E da ubrzo je raja ubacila slika koje se mogu naci na Google images +Sarajevo pa se pitam sta je smisao toga? Probam sinoc da dodam jednu vlastitu fotografiju na temu Sarajevo kad ne moze jer na spomenutoj galeriji je potrosen sav prostor.

Flickr.com o kojem se mnogo danas prica u bussiness krugovima je site na kojem mozete da podjelite svoje fotografije sa drugima. Tu sam vidio sarajevsku galeriju sa 289 slika i jos uvijek raste. Takodjer sam nasao i ovu interesantnu fotografiju covjeka koji stvara umjetnost na soljici kapuchina bas lijep nacin da se obiljezi trenutak.

Moj drug Fluid takodjer ima lijepe kolekcije fotografija o sarajevu :)

Ko uz kaficu ko uz kapuchino, zelim vam dobro jutro Sarajlije i svi moji dragi posjetioci odakle god bili.

zoka
My favorite perfume: Guerlain Homme and other Ароматы I love.
SITES

Best Watches Ever

eXTReMe Tracker

2008

Maj
April
Mart
Februar
Januar

2007

<Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2006

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2005

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2004

Decembar
Novembar

KONTAKT
Mail

BROJA POSJETA
538161

Powered by Blogger.ba

Copyright 2004-2006 - Zoka. Sva prava pridrana.