zoka

Podijelimo životne radosti

15.03.2005.

eLearning

Univerzitet u Sarajevu je potrosio lijepu cifru novca i napravio eLearning.ba.

Iskreno govoreci ranije je radio test account user test password test pa sam malo isprobao aplikaciju i mogu vam reci ovaj blogger je mnogo napredniji od onoga sto sam vidio.

Na sajtu vec godinama stoje oni kursevi kao nesto se radi a niko ziv to ne koristi. Ja sam imam potrebu za aplikacijom tipa blackboard.com ali to mi moj Univerzitet nije omogucio. Dodje mi sam da napravim aplikaciju za sebe i svoje studente i to jos postavim "Open source" pa da sa ljudima kao ja gradimo... samo da je vremena ali moraju se raditi redovne aktivnosti na Fakultetu jos pored toga zaraditi za prezivljavanje i onda nema se vremena a oni koji su skrshili bruku para uzimaju jos love za prosirenje aplikacije koja je mrtva.

Kazu kupili su Oracle, kostao je ko djavo crni a ono sto nama treba dovoljan je mySql komotno. Sjecam se kad je bila prezentacija eLearning system-a sve se okupile "sjede glave" i klepetale rukama a veze nemaju (ili imaju) kako ih farbaju (ili ne farbaju).

Eto tako, Univerzitet trosi pare, ja nemam sta mi treba da bi radio sa svojim studentima, maksimum sto mogu dobiti je kreda na 45/min i to je sve. Ove godine treb da vodim i jos jednu grupu studenata na kursu "Racunarska tehnika i grafika" jos nije pocelo ali sam odlucio da dam sve od sebe da studente naucim, ko me bude slusao naucicu ga bas ono sto se kaze koliko god moze da akceptira a sad svako uci ili ne uci za sebe. Necu zaliti truda i rada ali nece mi niko izaci iz grupe a da ne moze reci "ja znam raditi na racunaru".

15.03.2005.

Obdaniste

Prosle sedmice je krenula u obdaniste moje pile maleno i bilo je interesantno, cak je u subotu bilo joj krivo sto ne idemo. Jutros sam je opet vodio u obdaniste ali jos iz stana pocelo je negodovanje.

Malo se razvedrila kada je sjela na svoju foteljicu na biciklu pa tih veselih 10 minuta voznje po Dobrinji... nije mi se ni zurilo previse, niti sam birao najblizi put nego onako iz zadovoljstva smo prosli cik-cak.

U obdanistu se pobunila, nece da ostane... suze na njenim dugim trepavicama... srce se cjepa... vaspitacica se trudi i djecaci i djevojcice ali mojoj Anastasiji nije do toga, hoce samnom kuci... papa mora na posao... hocu Sashki i mami i babuski guljati (shetati)... na kraju sam joj objasnio da mama, seka i baka ce doci po nju samo dok dodju pjeske mi smo ipak isli biciklom brzo njima treba vremena a dok oni stignu igrace se sa djecom, doruckovati i sve ce biti dobro... odvode je a ja odlazim. Znam prestace plakati za par minuta i poceti se igrati sa djecom ali tesko tako...

zoka
My favorite perfume: Guerlain Homme and other Ароматы I love.
SITES

Best Watches Ever

eXTReMe Tracker

2008

Maj
April
Mart
Februar
Januar

2007

<Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2006

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2005

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2004

Decembar
Novembar

KONTAKT
Mail

BROJA POSJETA
538169

Powered by Blogger.ba

Copyright 2004-2006 - Zoka. Sva prava pridrana.