zoka

Podijelimo životne radosti

15.03.2005.

eLearning

Univerzitet u Sarajevu je potrosio lijepu cifru novca i napravio eLearning.ba.

Iskreno govoreci ranije je radio test account user test password test pa sam malo isprobao aplikaciju i mogu vam reci ovaj blogger je mnogo napredniji od onoga sto sam vidio.

Na sajtu vec godinama stoje oni kursevi kao nesto se radi a niko ziv to ne koristi. Ja sam imam potrebu za aplikacijom tipa blackboard.com ali to mi moj Univerzitet nije omogucio. Dodje mi sam da napravim aplikaciju za sebe i svoje studente i to jos postavim "Open source" pa da sa ljudima kao ja gradimo... samo da je vremena ali moraju se raditi redovne aktivnosti na Fakultetu jos pored toga zaraditi za prezivljavanje i onda nema se vremena a oni koji su skrshili bruku para uzimaju jos love za prosirenje aplikacije koja je mrtva.

Kazu kupili su Oracle, kostao je ko djavo crni a ono sto nama treba dovoljan je mySql komotno. Sjecam se kad je bila prezentacija eLearning system-a sve se okupile "sjede glave" i klepetale rukama a veze nemaju (ili imaju) kako ih farbaju (ili ne farbaju).

Eto tako, Univerzitet trosi pare, ja nemam sta mi treba da bi radio sa svojim studentima, maksimum sto mogu dobiti je kreda na 45/min i to je sve. Ove godine treb da vodim i jos jednu grupu studenata na kursu "Racunarska tehnika i grafika" jos nije pocelo ali sam odlucio da dam sve od sebe da studente naucim, ko me bude slusao naucicu ga bas ono sto se kaze koliko god moze da akceptira a sad svako uci ili ne uci za sebe. Necu zaliti truda i rada ali nece mi niko izaci iz grupe a da ne moze reci "ja znam raditi na racunaru".

zoka
My favorite perfume: Guerlain Homme and other Ароматы I love.
SITES

Best Watches Ever

eXTReMe Tracker

2008

Maj
April
Mart
Februar
Januar

2007

<Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2006

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2005

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2004

Decembar
Novembar

KONTAKT
Mail

BROJA POSJETA
529120

Powered by Blogger.ba

Copyright 2004-2006 - Zoka. Sva prava pridrana.