zoka

Podijelimo životne radosti

16.03.2005.

Biciklom na posao

juce je bila probna voznja a danas ponovo... dan ko stvoren za voznju biciklom... probrao sam jednu lijepu rutu dobrim djelom se vozio kraj Miljacke...

E kad smo kod rute juce na povratku sretnem akademika profesora Kemal Hanjalica, predavao mi je turbulentne tokove na postdiplomskom studiju, inace briljantan um i vrlo karakteran covjek. Zakocim i pozdravim se, prepoznao me, cak i imena studenata pamti... "pa kako ide to na biciklu? Ja u Holandiji isto jako mnogo se vozim biciklom... jeli opasno? Kakva je staza?". Mislim se u sebi "gospodine profesore kamo srece prije nego ste bili gradonacelnik grada Sarajeva da ste vozili bicikl pa da sad imamo jednu lijepu biciklisticku stazu...". Nisam to izgovorio... i bolje sto nisam, Profesor je stvarno zaduzio Sarajevo mnogo. Opisao sam svoju omiljenu rutu i rekao da uvijek ima mogucnosti ako se hoce covjek voziti biciklom cak i na brdovitom Balkanu.

Krecem dalje osvrcem se jos jednom i ispracam Profesora pogledom i mahanjem ruke, pred njim je dug put, ipspred mene isto ne znam sta stoji, sreli smo se prije 2 godine znam srescemo se opet negdje nekada uvijek pozitivan trag ostavi susret sa Profesorom. Da nisam jucer posao biciklom vjerovatno se nebi sreli. Ma biciklo je zakon, pomislim da sve gripozne osobe u sredstvima javnog prevoza, gledam sve ove automobile koje sam projurio pored Otoke oni ostali zaglavljeni na semaforima a ja kao leptir i sad se osjecam super lagan i krv je prostrujala venama... ma biciklo je zakon.

zoka
My favorite perfume: Guerlain Homme and other Ароматы I love.
SITES

Best Watches Ever

eXTReMe Tracker

2008

Maj
April
Mart
Februar
Januar

2007

<Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2006

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2005

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2004

Decembar
Novembar

KONTAKT
Mail

BROJA POSJETA
538160

Powered by Blogger.ba

Copyright 2004-2006 - Zoka. Sva prava pridrana.