zoka

Podijelimo životne radosti

23.03.2005.

Slushanje tishine

Danas sam bio dezurni na ispitu... studenti 4 godine su polagali jedan pismeni dio, popularno zvani "zadaci". Imao sam jednu knjigu pri ruci ali nije ni iz programiranja niti iz mashinstva... nista zvucno a i nisam je ni citao, procitao sam samo jedan paragrafa ondasam cuo pozadinski zvuk tramvaja kako prolazi.

Poceo sam da slusam zvukove tishine. Vratio sam se u vrijeme kad sam studirao i polagao ispite. Uvijek sam dozivljavao neko posebno stanje transa u kojem sjedim i radim, oko mene je tisina ova ista koju sam danas slusao samo ispred mene nisu bili "zadaci" koje treba rijesiti...

Slusanje tishine mi je bilo kao melem na dushu. Ovih dana sam bio u nekoj vjecitoj trci i zhurbi, legao sam spavati u 4 ujutro a ustao u 6:30kad je nasa mladja kcerkica pocela svoju jutarnju pjesmicu :-)

Ovih dana je moja supruga posadila ruzhe, uredila vrt i dovela u harmoniju nase dvoriste koje je samo sedam dana ranije izgledalo totalno zapusteno. Kao sto sam ja slushao tishinu osjetio harmoniju u dushi tako isto znam da je moja supruga uzhivala u posvechenosti svome radu u vrtu. Nakon takvih trenutaka covjek osjeti harmoniju koja vlada u prirodi a onda dolazi vrijeme kad buka ponovo nas gurne u stanje nespokoja.

Treba naci vrijeme i mjesto kada cete se sjetiti nekih dragih trenutaka, ljudi, osjetiti prirudu, poslushati tishinu koja uposte nije tiha... tramvaji su neki udaljeni shum koji jedva da dopire unutar zidova zgrade na Vilsonovom shetalishtu, cuju se i ptice, automobili, cak i avioni... dugo sam razabirao te zvukove izolovane pustio da vrate slike onog vremena kada sam sjedio i polagao. Sjetio sam se sebe, svojih pogleda i zelja iz tog vremena i pogledao na sebe sada, osjetio sam spokoj u dushi jer je mnogo mojih strahova i briga nestalo kroz vrijeme ostalo je samo ono sto ja jesam a i ovo sto me danas muchi proci samo moram ostati dosljedan sebi... nastaviti rjeshavati "zadatke"... opet je kao pred kraj studija velika zivotna promjena ispred mene to osjetim i znam da ce sve biti dobro samo trebam slusati glas savjesti jer on je tako nijezhan da ga je lako prigushiti ali opet tako jasan da ga je nemoguce pogresno shvatiti.

23.03.2005.

Zoka u akciji

Jednom sam napisao ako me nema znajte da mi je dobro. Pa eto sta da vam kazem, ovih dana bas radim vrlo aktivno i nadam se da ce biti od toga neke koristi ali ko ne reizikuje nikad nista i ne dobije.

Juce sam dobio jos jednu vrlo interesantnu poslovnu ponudu mada jos nemam vremena ni da razmislim ni da skim to podjelim... a zelio bih. Ipak u tome i jeste char sto ipak na kraju krajeva odluke moramo donijeti sami.

zoka
My favorite perfume: Guerlain Homme and other Ароматы I love.
SITES

Best Watches Ever

eXTReMe Tracker

2008

Maj
April
Mart
Februar
Januar

2007

<Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2006

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2005

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2004

Decembar
Novembar

KONTAKT
Mail

BROJA POSJETA
537612

Powered by Blogger.ba

Copyright 2004-2006 - Zoka. Sva prava pridrana.