zoka

Podijelimo životne radosti

15.02.2008.

Slika svjetske populacije

Evo moderni nacini vizuelizacije podataka pogledajmo kako u stvari je rasporedjena svjetka populacija.

Manje-vise ove brojke sam znao ali ipak moram priznati da me slika fascinirala. Pozdrav iz jednog malog pixela negdje izgubljenog medu ovim krugovima... zavrsio bi ovaj post sa poznatom recenicom koja se pripisuje Arhimedu: Noli turbare circulus meos "Ne dirajte mi moje krugove"

15.02.2008.

Zbogom CHE

Godinama je na ovom blogu logo bio lik Ernesto Che Guevara

zoka

 
Kao sto jos davno napisah:

Zasto Che Guevara? danas je Che Guevara postao graficki simbol, prepoznatljiv i upecatljiv nesto sto nosi Madona i Britney Spirs... oprostite ako sam misspelovao. Ovdje mi se Che Guevara uklapa nekako uz karipsko more i inace taj dio latinske amerike i Kubu organski. A druga stvar je njegova revolucionarna priroda, ne mirenje sa sadasnjim stanjem. Ne govorim sad o komunizmu govorim o stanju pobune koji mi je blizak.

Mogu reci da sam sve ove godine vodio nekakav "gerilski zivot". Na Mashinskom faksu sam bio gerila a i danas zivim gerilski zivot bez stalnog mjesta boravista uvijek u pokretu i vodjen samo idejom.

Nego danas procitah blog post na "Public relations" blogu Tošizam: ZLOUPOTREBA LIKA I DJELA i shvatio da Ernesto i ja iako smo po mnogome slicni nije njemu mjesto na mome blogu. Ja sam Zoka i moja djela i moje ideje su druge, mozda je duh pobune protiv sadasnjeg stanja isti ali nasi zivoti su nesto sasvim razlicito.

Od danas je na mome blogu moj lik i tako ce i ostati, sve ostalo je isto. Sad kad budem pisao pisem u svoje ime a vizuelna percepcija CHE nije tu da udari pechat sad sve je na meni. Samo ima jedna velika prednost, najbolji imitatori mogu ostici najvise prosjecan uspjeh. Sada vise nema tog limita.

Mislim da Ernesto i ja smo se ipak fino druzili sve ove godine. Ipak od danas Ernesto odlazi u arhive a za novi vijek mora se naci odgovor i nova ideologija.

Revolucija zivi u nama!

Danas nam trebaju nove revolucije. Drago mi je cuti da se u Sarajevu desavaju takve stvari kao sto je protest gradjana protiv maloljetnicke delikvencije. Treba nama moralna revolucija, revolucija u nauci, revolucija u uslovima zivota, revolucija u odnosu prema prirodi, revolucija kultivisanja razlicitosti, revolucija seksualnog obrazovanja i sloboda, medicinska revolucija, revolucija ekonomije, revolucija dostojanstva...

Eto tako, dragi moj Ernesto Che Guevara vjerujem da si sada ziv bi jos i pozdravio ovu moju malu licnu revoluciju identiteta.

15.02.2008.

PunMiris slavi prvi Rođendan!

Preneseno sa PunMiris.com

Dragi korisnici PunMiris.com danas slavi svoj prvi rođendan!

Tačno prije godinu dana, u noć (obično radno vrijeme našeg tima)  PunMiris.com je svanuo na Internetu! Odtada je počela aktivno da se gradi naša družna zajednica, od zvaničnog otvaranja 14. februara nas je posjetilo preko 300 000 posjetilaca, koji su pregledali preko 4,2 milijuna naših stranica!
 


Da upoznamo vas sa našim statistika u zadnji mjesec dana, vas je bilo preko 52 000!
 


Nas je uvijek lako naći, jer smo prvi na "parfemi" na google.com:

 


Svaki dan nam dolazi tri četvrtine novih korisnika sa pretraživača, recimo kao danas, 14. februara 2008. Jer smo dobro plasirani na svim pretraživačima!

Organizovali smo 16 Nagradnih igara za naše korisnike i podjelili preko 200 parfema i drugih kozmetičkih proizvoda.
Posebno smo ponosni na kreativni Konkurs parfemskih bočica u kojem ste aktivno učestvovali!

Objavili smo 8 ekskluzivnih intervjua. Naša baza parfema je od početnih 760 porasla na 2652, i popunjava se svaki dan!
 
Dragi naši korisnici zahvaljujemo vam se na podršci i obećavamo i ubuduće kvalitetnu i brzu informaciju, zanimljive akcije i puno Nagradnih igara na PunMiris.com!

zoka
<< 02/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
242526272829
My favorite perfume: Guerlain Homme and other Ароматы I love.
SITES

Best Watches Ever

eXTReMe Tracker

2008

Maj
April
Mart
Februar
Januar

2007

<Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2006

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2005

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2004

Decembar
Novembar

KONTAKT
Mail

BROJA POSJETA
537615

Powered by Blogger.ba

Copyright 2004-2006 - Zoka. Sva prava pridrana.