zoka

Podijelimo životne radosti

15.02.2008.

Zbogom CHE

Godinama je na ovom blogu logo bio lik Ernesto Che Guevara

zoka

 
Kao sto jos davno napisah:

Zasto Che Guevara? danas je Che Guevara postao graficki simbol, prepoznatljiv i upecatljiv nesto sto nosi Madona i Britney Spirs... oprostite ako sam misspelovao. Ovdje mi se Che Guevara uklapa nekako uz karipsko more i inace taj dio latinske amerike i Kubu organski. A druga stvar je njegova revolucionarna priroda, ne mirenje sa sadasnjim stanjem. Ne govorim sad o komunizmu govorim o stanju pobune koji mi je blizak.

Mogu reci da sam sve ove godine vodio nekakav "gerilski zivot". Na Mashinskom faksu sam bio gerila a i danas zivim gerilski zivot bez stalnog mjesta boravista uvijek u pokretu i vodjen samo idejom.

Nego danas procitah blog post na "Public relations" blogu Tošizam: ZLOUPOTREBA LIKA I DJELA i shvatio da Ernesto i ja iako smo po mnogome slicni nije njemu mjesto na mome blogu. Ja sam Zoka i moja djela i moje ideje su druge, mozda je duh pobune protiv sadasnjeg stanja isti ali nasi zivoti su nesto sasvim razlicito.

Od danas je na mome blogu moj lik i tako ce i ostati, sve ostalo je isto. Sad kad budem pisao pisem u svoje ime a vizuelna percepcija CHE nije tu da udari pechat sad sve je na meni. Samo ima jedna velika prednost, najbolji imitatori mogu ostici najvise prosjecan uspjeh. Sada vise nema tog limita.

Mislim da Ernesto i ja smo se ipak fino druzili sve ove godine. Ipak od danas Ernesto odlazi u arhive a za novi vijek mora se naci odgovor i nova ideologija.

Revolucija zivi u nama!

Danas nam trebaju nove revolucije. Drago mi je cuti da se u Sarajevu desavaju takve stvari kao sto je protest gradjana protiv maloljetnicke delikvencije. Treba nama moralna revolucija, revolucija u nauci, revolucija u uslovima zivota, revolucija u odnosu prema prirodi, revolucija kultivisanja razlicitosti, revolucija seksualnog obrazovanja i sloboda, medicinska revolucija, revolucija ekonomije, revolucija dostojanstva...

Eto tako, dragi moj Ernesto Che Guevara vjerujem da si sada ziv bi jos i pozdravio ovu moju malu licnu revoluciju identiteta.

zoka
<< 02/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
242526272829
My favorite perfume: Guerlain Homme and other Ароматы I love.
SITES

Best Watches Ever

eXTReMe Tracker

2008

Maj
April
Mart
Februar
Januar

2007

<Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2006

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2005

Decembar
Novembar
Oktobar
Septembar
Avgust
Jul
Jun
Maj
April
Mart
Februar
Januar

2004

Decembar
Novembar

KONTAKT
Mail

BROJA POSJETA
565661

Powered by Blogger.ba

Copyright 2004-2006 - Zoka. Sva prava pridrana.