beats by dre cheap

Zelim vam hrabru i velicanstvenu Novu 2009 godinu

Obavezno pogledati u high quality verziji i pustiti na stereo zvucnicima

Dobili smo Bozic i novu godinu kakvu smo i zasluzili. Svi zatvaraju usi na spmen globalna kriza, svjetska ekonomska situacija i misle da je to neki eho daleko i nas ne dotice. U stvari nama je ta kriza pocela jos krajem 80'tih a sada se siri cijelom planetom. Nema gasa - ima gasa - nema gasa - bice gasa - ko je zavrnuo slavinu i gdje ne znam ali znam da smo se mi u Sarajevu smrzavali a sad Evropljani gledaju u Rusiju i Ukrainu pa se pitaju hoce li biti plina ili nece? Dobro dosli u Sarajevo.

Kamione niko ne kupuje a niti pravi, chelichane se zatvaraju jer je nestala potraznja za celikom, metalurgija je imala najnizi stepen aktivnosti ovog decembra u zadnjih 28 godina. Za one koji se jos nisu prilagodili novoj situaciji stvari izgledaju manje vise OK ali uskoro ce gledati kao sto smo mi gledali plamichak na gorioniku kako gasne prvo utanji pa poplavi ... onda od kraja prema naprijed jedna po jedna rupica prestaju da gore dok ne nestane skroz plina i hladnoca se uvuce u srce... tako ce da dogore posljedne zalihe para i svega i na masovnoj skali svi ce se zapitati sta sada?

Ovaj video gore sto Bono i U2 pjevaju obecali su nam snijeg a kisa nevinih suza lije... tako i ova godina 2009 ce biti godina prezivljavanja i trijeznjenja, zurka je zavrsena, dosli smo do tacke kad se besmisao nacina zivota koji smo zivjeli vise nije mogao opravdati i odrzati... sad je vrijeme da se plate cehovi i da se otkvitaju dugovi.

Nece biti nimalo prijatno a kod nas ce biti kao sto smo i navikli u ovih bez malo 20 godina ali proci ce i to. Nove ideje ce doci, novi poduzetnici sa novim poslovima, nova muzika i novi filmovi i nova kultura... sve ce biti drugacije napravljeno doduse od parchadi ovog sarog svijeta koji nam se na oci obrushava... ne bojte se promjene ali znajte cijena je visoka. Jedini savjet koji mogu vam dati je da budete zaista hrabri, da budete u pokretu, da iskoristite svoje sanse koje ce se pojaviti... jer zivot uvijek ih pruza po principu uzmi ili ostavi. Prepoznajte svoje sanse i pridruzite se novom talasu optimizma koji dolazi vec sada navire dok se 'Pompeji' morernog drustva jos uvijek obrusavaju uz praske.

Strength and honor pozdravljam vas pozdravom gladiatora i zelim vam da ostanete na nogama u ova burna vremena. Zelim vam hrabru i velicanstvenu 2009 godinu.

zoka
http://zoka.blogger.ba
03/01/2009 11:32