beats by dre cheap

California Love

Kao sto sam napisao 23 marta... izbor je pao na San Diego California! Vec smo u naredna 3-4 dana rascistili nas stan... stvari smo dali sto prijateljima, sto 'charity' a ostalo u smetlje, potpisao 'title' od automobila i dali ga Eleninoj sestri da ga proda... a mi sa bukvalno 2 kofera, u jednom dokumenti u drugom odjeca za presvuci svakome po nesto... sa nase tri kcerkice smo napustili Madison, New Jersey i u jednom smjeru preletjeli Sjedinjene Drzave i prizemljili se u San Diego.

To je bila munjevita akcija na aerodrumu smo iznajmili Chrysler Sebring i punim gasom na Interstate 5... od prvog udisaja vazduha jako mi se svidjelo, sunce, palme, okean... Californaia love on the first sight - zaljubili smo se oboje na prvi pogled. Tih prvih 5-6 dana po San Diego obisli smo ga uzduz i poprijeko u potrazi za stanom i nasli nesto sto je najpriblizinije nasem American dream-u u Carmel Valley. Za tako divno mjesto moram da zahvalim San Diego real estate masteru Paulu.

San Diego me podsjeca na Sarajevo, Beograd, Hrvatsko primorje... nekakav je cudan mix klime, reljefa i feeling tih mjesta koja su mi dragi. Ljudi su ovdje predivni... sve je tako opusteno, prijateljski, dobronamjerno... djecu smo upisali u novu skolu, prenijeli smo nas biznis u California i uzivamo punim plucima.

Uskoro cu se javiti sa malom razglednicom kako zivot izgleda ovdje pod suncem... do tad lijep pozdrav sa juznog pacifika.

Nekada je neko rekao "Nikada ne pravi kompromis sa svojim snovima" i to je toliko istina!

zoka
http://zoka.blogger.ba
21/06/2010 01:56