beats by dre cheap

Sad smo svi pametni

Eto desilo se i to da je jedna ogromna web zabava YouTUBE postala vlasnistvo Google inc.

Jedan od videos sa YouTUBE je dosta duhovito predvidio razvoj dogadjaja vezanih za ovaj jedinstveni servis:


Sta reci... sad smo svi pametni i svi imamo svoje teorije. Jedna stvar je impresivna da se na YouTUBE pogleda 100000000 (stotinumiliona) videos dnevno. Evo cak i vi koji kliknete gore na strelicu > ucestvujete u toj do sad nezapamcenoj web zabavi.

Zasto je google kupio YouTUBE? U osnovi kapitalizma, da ne kazem ekonomije, stoji pretpostavka stalnog rasta. Dakle kompanija mora stalno da raste i slucaju da prestane ekspanzija rushi se mit na osnovu kojeg su dobivene ogromne pare na berzi na konto buducih prihoda i profita. Google mora da odrzi svoj mit zato kad vec nije kupio MySpace za godinu dana je platio skoro milijardu dolara da bi dobio search i reklamniprostor. Sad je kupio mnogo ociju i Google mit nastavlja je dobio jos jednu snaznu injekciju.

Od svih "web" kompanija, Amazon je po meni jedna od najzdravijih, Yahoo, Caigeslists i eBay su isto kompanije koje moraju da podrzavaju svoj mit na steroidima kao sto su kupovine, spajanja i slicno.

Kako se to sad preslikava na BiH? Skoro nikako ali ima i tu nekih pomaka. Konacno se pojavljuju ozbiljne ponude za oglasavanje na renomiranim internet stranicama. To nas je prijatno iznenadilo na PunGas.com. Internet kuca i na nasa vrata sve jace i donosi vise poslovnih prilika ali i zescu konkurenciju. Vidjecemo kako ce se ko snaci, neko ima 3 do 5 godina prednosti

zoka
http://zoka.blogger.ba
20/10/2006 02:30