beats by dre cheap

potrosacko ludilo dolazi

I ove godine kao po nekoj komandi pocetkom novembra krece a od 15tog vec je u punoj sezoni kampanja za bozicne/predpraznicne shopping kupovine. Nezaobilazne su i reklamne kampanje na Internetu.

Ovaj put sam polu-posmatrac ovog ludila koje se tek zagrijava a vec pocetkom decembra ce ljude natjerati da se zavaljuju u kredite i bjesomucno suludo trose trose trose trose!

Sad mi je to pomalo i smijesno jer svjestan sam nacina na koje sve to je moguce i pristojno da se monetizuje. Svijet gledan ocima trgovine, marketinga i poduzetnistva izgleda mnogo drugacije nego gledan okom umjetnika a pogotovu drugaciji iz perspektive jedinke iz mase koja nasjeda svemu tome.

Eto tako da je za mene ova praznicna idila i radost iz djetinjstva potpuno izgubila smisao i pretvorila se u frustraciju... a onda se rodile moje kceri i opet se vratilo to divno vrijeme kad mi je nesto znacilo to otvaranje poklona... ovaj put s druge strane. I eto valjda to tako treba da bude.

Ponekad mi tako nedostaje ta djecija naivnost i volio bih citav zivot gledati svijet ocima djeteta. Treba slusati dijete u sebi.

zoka
http://zoka.blogger.ba
12/11/2006 23:51