beats by dre cheap

Dostojanstvo zene u nasem drustvu oslikano na bilboardima u nasem gradu

Prvo mi je moj drug Edis rekao a potom sam i sam vidio reklamu jedne duhanske industrije "za one koji postizu vise" sa velikim plakatima vrlo cudnog sadrzaja. Naime jedan plakat prikazuje na sahovskom polju cetiri zene i jednu veliku musku ruku odozgo koja bukvalno jednu zenu uzima za galvu da bi napravila potez. Druga reklama prikazuje muskarca koji kao matador se igra ne sa bikom nego sa zenom.

Vec sam se nekoliko puta na blogu pitao ima li zakon koji regulise reklamiranje duhanskih i alkoholnih proizvoda i inace nacina reklamiranja. Kod nas se moze na reklamama pojaviti covjek u bijelom mantilu, cak i glumiti otvoreno ljekara i reklamirati neki proizvod. Statusne reklame kao ova "za one koji postizu vise" i jos kao vrhunac reklama koja zenu ponizava do krajnje granice kao ljudsko bice.

Eto, kod nas sve moze, ulice potpuno da se zatrpaju plakatima. Sadrzaj reklama da je neprikladan od seksualnog sadrzaja, nasilja do evo ovih vrlo perfidnih oblika reklamiranja. Srecom ne ne gledam TVpa nisam izlozen tom nasilju. U svijetu izgleda TV kao biznis model se raspada bas zbog cinjenice da internet i moderni nacin komunikacije ce vrlo uskoro da omoguce korisnicima da sami selektuju program koji zele da gledaju. Nazalost opet svaki napredak neko gleda da iskoristi... vjerujem taj ideal ce isto da preraste u svoju suprotnost jer cemo mi to sami dozvoliti kao sto danas dozvoljavamo reklame "za one koji postizu vise".

zoka
http://zoka.blogger.ba
23/11/2006 14:49