beats by dre cheap

Smudj Saran a bogami i Kechiga

Danas podjem uz Dubrovacku prema Cara Dusana kad na uglu sa Solunskom (ovo pamtim imena ulica da se lakse orjentisem u blizem komsiluku), vidim klub sportskih ribolovaca "Mika Alas" i ispred gajbe sa ribom bukvalno "Smudj Saran a bogami i Keciga" da doduse bilo je i stuke. Sta je interesantno ono riba-riba ali nije to prosto riba niti je klub ribnica. Tu se prodaje dnevni ulov iz Dunava i Save. Riba nije tovljena nego ulovljena "divlja".

E sad da vam pricam kako je pripremljen saran za rucak. Na kriske se izreze krompir, luk na listice i paprika na komade... poredate u tepsiju sloj krompira pa luk pa papriku (paprike jedno duplo manje od luka) onda ponovite to jos jednom i na vrh opet kropmirice i posolite i malo zalijete vodom. Sarana ocistite od odrezete rep/glavu i posolite stavite samo odozgo na krompir. U rerni pecete i kad voda skoro ispari 2dl bjelog vina zalijete i nastavite da pecete dok ne dobije zlatnu zapecenu boju.

Servirate dakle krompir koji je ko mozak i sarana. Pije se crno vino i prste da pojedete. Eto tako je prosao rucak.

Sutra stizu moje curice, ujutro idem na pijacu kupiti mrkvice, persuna, celera, brokule, kupusa, sira, mesa, ribe, jaja ono sto se kaze da se podmirim za prve dane. Danas sam okrecio sobicu za curice, bas sam ponosan na svoj posao, sve blista, nije uopste bilo neuredno ali nikada nebih mogao tek tako pustiti svoje ljepotice dok ja to ne okrecim. Sklopio krevetice i nesto malo izprebacivao namjestaja sto iz ugla u ugao sto iz sobe u sobu i ostalo je jos gomila stvari da se otpakuje i sredi ali polako... bice dana.

zoka
http://zoka.blogger.ba
01/12/2006 23:01