beats by dre cheap

Kako mi dozivljavamo ljude i stvari

Nekako ima milion stvari koji pozelim napisati u toku dana i nema se vremena onda dodje gluho doba noci i onda vise ne znam sta poslati van koji je to glas i recenica zasluzila da obiljezi ovo vrijeme.

Ipak ima nekoliko stvari o kojima bih da pisem. Kako mi dozivljavamo ljude i stvari... ili predrasude. Nekada imam osjecaj da se cio svijet krece po unaprijed utrvrdjenim pravilima i predrasudama. Da prosto ne moram nista ni reci vec je sve rijeseno i odluceno kao fatuum koji nas prati... i onda ja popizdim!
Ne dam da na osnovu mog znaka zodijaka ili boje ociju, mjesta rodjenja, jesam li ljevak ili desnjak jesam visok ili nizak neko mi unaprijed stavlja i rjeci u usta i kako cu da se ponasam i sta sam i ko sam...

Izgleda da je jednostavnije zivjeti bez razmisljanja i stvarne zelje da se s nekim sporazumijete. Da podjelite misli i zaista saslusate nekoga. Lakse je zivjeti po automatizmu i po unaprijed donesenim odlukama... sjecam se davno sam cuo vic o Sulji i Muju kako je Mujo posao do Sulje da posudi biciklo. Usput razmislja sad ce mi reci puko mi lanac ili mi probusena guma. Mozda ce reci da mu je iskrivila se felga ili zice, mozda guvernala ili da ga je nekome dao... i kad je sreo Sulju rece: jebo se ti i tebe tvoj biciko.

Vic je star ko grcka a opet tako mi se cesto javi ko unutrasnji glas kad mi neko stavlja u usta rjeci koje nisam rekao ili unaprijed pise citav scenario a nema pojma sta ja u stvari hocu ili mislim.

zoka
http://zoka.blogger.ba
20/12/2006 02:39