beats by dre cheap

A u Srbiji izbori idu...

Evo sam vec 45 dana sam ovdje u Beogradu. Polako smo se smjestili i upoznali okolinu i sad se navikavamo na nove proizvode u prodavnicama, druge face na plakatima pa nacin govora. U sustini covjek svoju srecu nosi u sebi, srecan je ili nesrecan onoliko koliko se tako osjeca u dushi. Tako da ne mogu reci srecni smo ovdje ili nesrecni smo. Mogu reci da ima dosta dobrih stvari ovdje ali smo isto mnogo dobroga ostavili u Sarajevu.

E sad je u Srbiji vrijeme izbora pa je okrizenje malo neuobicajeno. Na svakom koraku vise plakati sa porukama "Od nas zavisi", "Ljudi samo jedan zivot imamo", "Srbija mora brze naprijed", "Vredi se boriti", "Narod najbolje zna", "Ni levo ni desno", "50% + tvoj glas", "Srbijo! Glavu gore!", "Novi zadatak Evropa!", "Zato sto zivot ne moze da ceka!".

Eto to su uglavnom udarne poruke sa platata uz obavezno marketinski trik koji su adaptirali svi "Zaokruzi broj (.....)" e sad brojevi idu od 1, 2, pa ja sam najvisi vidio cini mi se 11. E sad sto je snaga te poruke "Zaokruzi broj (5)" recimo: to hipnotishe ljude sta tacno trebaju da urade prije nego dodju na izborno mjesto i nepogrjesivo stave krug oko broja ispred naziva njihove liste i to je sve sto se od biraca trazi da uradi.

Predizborne kampanje prati naravno i sav ostali cirkus na ulicama, podjela balona, pamfleta, letaka, olovki, kalendara, upaljaca sve u bojama "partije".

Internet aktivno ukljucen u predizbornu kampanju pa na svakom plakatu mozete vidjeti www a cak se pojavio sajt za kupovinu i prodaju glasova www.KupiGlas.tk gdje po principu licitacije se nude glasovi, na sajtu mozete vidjeti kolika je trenutna cijena glasa.

Ni jedna stranka ne dize veliku buku oko Kosova, Republike Srpske a "Hrvatske srbe" vise niko i ne spomije uopste. Manje vise svi se kunu u "Evropu" i bolje sutra mada primjecujem zestok "Evropski skepticizam" koji je prouzrokovan vjerovatno post integracionim stanjem u ovim Istocno-Evropskim zemljama.

zoka
http://zoka.blogger.ba
12/01/2007 14:23